HATAY / DEFNE - ÇEKMECE YILMAZ NURLU İLKOKULU

Şbt

Tüm sınıflarda "Atasözü/Deyim Resimleme" etkinliği yapıldı.

LITERAL  PROVERBS

SÖZÜN ÖZÜ ATASÖZÜ PROJESİ

Okulumuz öğretmenlerinden Cansu  ARAMAN tarafından yürütülen etwinning projemiz Türkiye ve Azerbaycan ortaklığında 10 öğretmen ve birçok öğrenci tarafından uygulanmaya başlanmıştır.

Proje Kapsamı: Projemiz 7-11 yaş grubu ilkokul düzeyindeki öğrencilerimizden oluşmaktadır. Proje dilimiz Türkçe ve Azericedir.

Projemizin amacı , kültürel zenginliğimizin en önemli mirası olan  atasözlerimizi geçmişten geleceğe taşımak, atasözlerini günlük yaşamda kullanımını artırarak öğrencilerin yazılı ve sözlü anlatım becerisi geliştirmek ,  atasözlerine karşı farkındalığı  artırmaktır.

Proje kapsamında ilk olarak ;

*Öğrenci  ve velilerimize projemiz tanıtıldı.

Ekm

1/B sınıfı; öğretmenleri Buket Çaparoğlu liderliğinde "Herod Bilimle Aydınlanıyor 2" adlı bilim festivalinde kurulan atölye çalışmalarına aktif katılımcı olarak yer aldı.

Ekm

Anasınıfı A şubesi öğrencileri, sınıf öğretmenleri Esra Hacığulları liderliğinde Hatay Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Ekibinin hazırladığı "Ezop Masalları" gösterisine katıldı.

May

ÖĞRETMENİZ BUKET ÇAPAROĞLU OORDİNATÖRLÜĞÜNDE YAPILAN 'I'M EXPERIMENTING' İSİMLİ E-TWİNNİNG PROJESİ ÜRÜNÜ BİLİM ŞENLİĞİ OKULUMUZ KONFERANS SALONUNDA YAPILDI. ÖĞRENCİLER GÜZEL ZAMAN GEÇİRİRKEN, ÖĞRETMENİMİZE EMEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ.

DÜŞÜNCE KÖPRÜSÜ SATRANÇ

4/B Sınıfı, E-twinning projesi kapsamında satranç turnuvası düzenlediler. Öğrencilere katılım ve başarılarından dolayı; öğretmenleri Buket Çaparoğlu'na da emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

May

4/C SINIFI ÖĞRENCİLERİMİZ ÖĞRETMENLERİ ÜMİT RANDA EŞLİĞİNDE ROBOTİK GARAJI'NA GEZİ DÜZENLEDİLER. ANALİTİK DÜŞÜNME VE PROBLEM ÇÖZME YETENEĞİNİ GELİŞTİREN KODLAMA İLE TANIŞAN ÖĞRENCİLER, KODLAMA DENEYİMİ İLE MUTLUOLDULAR. EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMENİMİZ ÜMİT RANDA'YA TEŞEKKÜR EDERİZ.

May

OKULUMUZ 4/C SINIFI ÖĞRENCİLERİ, SINIF ÖĞRETMENLERİ ÜMİT RANDA EŞLİĞİNDE KİTAP FUARINA GEZİ DÜZENLEDİLER. KİTAP SEVGİLERİ PEKİŞEN VE ÖĞRETMENLERİYLE GÜZEL ZAMAN GEÇİREN ÖĞRENCİLER MUTLU OLDULAR. ÖĞRETMENİMİZE EMEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ.

May

ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM MERKEZİNE OKULUMUZ ANASINIFI E ŞUBESİ ZİYARETTE BULUNDU. ÖĞRENCİLERİMİZİ GÜZELCE AĞIRLAYAN VE İLGİLENEN EMNİYET MENSUBU ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR EDERİZ.

May

12 Mayıs Perşembe günü okulumuz konser salonunda öğrencilerimiz enstrümanlarıyla konser verdiler. 2/B sınıfından Ezgi Gençoğlu gitar, Ebrar Çavuşoğlu bateri, Çınar Balaban org ; 3/C sınıfından Öykü Ertürk piyano; 4/A sınıfından Eren Eski bağlama, 4/B sınıfından  Baran Cam bağlama çalmıştır. Aynur Gülsu ve Bülent Korkmaz öğretmenlerimiz koordinatörlüğünde gerçekleşen konserde emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz Çekmece Yılmaz Nurlu İlkokulu Kütüphanesi açılışı okul müdürü ve Türkçe öğretmenleri tarafından yapılmış olup, faaliyete girmiştir. #KütüphaneHayattır.

Mrt

Tatbikat öncesinde öğretmenlere bilgi notları verildi, öğrencilere sunum yapıldı. Okulumuzda 4.3.2022 tarihinde saat 14.30'da tahliye tatbikatı yapıldı.

Mrt

Hatay Satranç Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu Satranç Turnuvası'nda B Minikler Kategorisinde öğrencilerimiz Hatay 3. oldular. Sevgili öğrencilerimiz Çınar Balaban,Ayaz Yıldız, Poyraz Kahraman, Ezgi Gençoğlu ve Mete Bayram'ı tebrik ederiz. Yetiştiren Nursel Yildiz hocamızın emeklerine sağlık.

Şbt

Okulumuz 4-B sınıfı öğrencileri ile birlikte katkı sağladığıım DÜŞÜNCE KÖPRÜSÜ SATRANÇ projesi ile satranç oyunun öğrenilmesi, oynanması ve okuldaki diğer sınıflar arasında yaygınlaştırması amaçlanmaktadır.